اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

خطر شیوع بیماری‌های واگیردار در 10 استان زلزله زده ترکیه

عدم دسترسی منظم به مواد غذایی، محصولات بهداشتی، سرویس‌های دستشویی، جمع‌آوری زباله و امکانات بهداشتی خطر شیوع بیماری‌های واگیر را در 10 استان آسیب‌دیده از زلزله در ترکیه موجب شده است.

خطر شیوع بیماری‌های واگیردار در 10 استان زلزله زده ترکیه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کارشناسان به خطر فزاینده شیوع بیماری‌های واگیردار در مناطق زلزله زده در منطقه جنوب شرقی ترکیه که حدود ۱۳ میلیون نفر در آن ساکن هستند، اشاره کرده‌اند.

وبگاه «دووار» روز یکشنبه در مطلبی نوشت، عدم دسترسی منظم به مواد غذایی، محصولات بهداشتی، سرویس‌های دستشویی، جمع‌آوری زباله و امکانات بهداشتی خطر شیوع بیماری‌های واگیر را در ۱۰ استان آسیب‌دیده از زلزله موجب شده است.

بر اساس این گزارش، بخش پزشکی استانبول از وزارت بهداشت ترکیه خواسته که واحدهای مراقبت‌های بهداشتی اولیه برای ارائه خدمات ضروری در مناطق زلزله زده ایجاد کند تا از خطر بیماری‌های مسری که می توانند بین بازماندگان سرایت کنند، جلوگیری شود.

بخش پزشکی استانبول اعلام کرده که به دلیل خطر بیماری‌های مسری مانند آنفولانزا، سرخک یا گال که می‌تواند در چادرهای شلوغ منتشر شود، اقدام فوری لازم است.

انجمن متخصصان بهداشت عمومی ترکیه نیز با انتشار بیانیه‌ای توجه را به خطر شیوع بیماری‌های واگیردار  ناشی از وخامت زیرساخت‌ها، نبود آب آشامیدنی و بهداشتی سالم، ناتوانی در حذف زباله‌ها، اختلال در خدمات ایمن‌سازی و هوای سرد اعلام کرده است. این انجمن اعلام کرده که باید به افراد مبتلا به بیماری های مزمن، کودکان، زنان و کسانی که از مشکلات روانی و اجتماعی رنج می برند توجه ویژه شود.

 

رئیس اتاق پزشکی منطقه «شانلی اورفا» در جنوب شرقی ترکیه اظهار داشت که چادر‌ها سازماندهی مناسبی برای توالت، دفع فاضلاب و جمع آوری زباله و همچنین دسترسی به مواد غذایی ندارند.

رئیس اتاق پزشکی منطقه «شانلی اورفا» ادامه داد: « اینکه افراد برای گرم نگه داشتن خود هر آنچه را که در داخل چادرها پیدا می‌کنند می‌سوزانند، باعث مسمومیت با  گاز کربن مونوکسید می‌شود.»

بحران کمک‌های بشردوستانه در استان «هاتای» یکی دیگر از استان‌هایی که به شدت تحت تاثیر زلزله قرار گرفته  نیز خود را نشان داد. برنامه ریزی برای فعالیت های کمک‌رسانی در این استان وجود ندارد و اطراف چادرها به دلیل عدم نظافت به زباله دانی تبدیل شده است.علاوه بر این، از آنجایی که اکثر اجساد زیر آوار هنوز مانده‌اند، بوی شدیدی در برخی مناطق شروع به پخش شدن کرد. حتی اگر برخی اجساد از زیر آوار بیرون کشیده شده باشند، برای مدت طولانی در پتو پیچیده مقابل ساختمان‌های تخریب شده نگهداری می شوند زیرا خدمات تشییع اجساد ناکافی است.

این در حالی است که «فخرالدین کوجا» وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرده که دولت در تلاش است تا بر مراقبت های اولیه تمرکز کند. وی گفت: «ما در حال ایجاد یک شبکه در محل برای حل مشکل توزیع واکسن و دارو برای مراقبت ‌ای اولیه هستیم.»

اداره مدیریت حوادث اضطراری و بلایای طبیعی ترکیه روز یکشنبه اعلام کرد تعداد قربانیان زمین‌لرزه‌های قدرتمند هفته گذشته در جنوب این کشور به ۲۹ هزار و ۶۰۵ نفر رسید.طبق اعلام این مرکز، ۲۴۱۲ پس‌لرزه پس از روز اول زمین‌لرزه در ترکیه ثبت شده و ۱۴۷ هزار و ۹۳۴ نفر از مناطق زلزله‌زده خارج شدند (جزئیات بیشتر).

پایان پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول